diumenge, 11 d’agost del 2013

Crònica. Dimarts 6 d'agost. Un casal per a la ciutat

El dimarts 7 d'agost, les piscines del Casal portaven ja divuit dies obert a la ciutat. 

L'ocupació de l'espai, com algunes persones van voler anomenar la nostra acció, va generar molt debat a la ciutat i la resta de la comarca de l'Anoia. El nostre projecte va nèixer amb la voluntat de poder donar espai físic als somnis dels joves i, per fer-ho, el projecte passava per aconseguir un espai. I per això, nosaltres vam decidir alliberar l'espai de les piscines del Casal i obrir-lo a la ciutat. I aquí la semàntica hi té un paper important.

Des de bon principi hem considerat la nostra acció com l'alliberament d'un espai. Estem ocupant, d'acord, però considerem que defineix molt millor el projecte la paraula alliberar. Podríem haver entrat a l'espai i no haver-ne obert les portes, no haver intentat que la gent hi entrès a conèixer el projecte i, en definitiva, haver-nos quedat a dintre i utilitzat l'espai per a ús propi. Però la nostra proposta no va per aquí. Des del primer minut d'entrar a l'espai vam voler obrir el Casal a les persones que passaven pel carrer per tal de que poguessin veure com estava i qui eren i què volien les persones que hi havien entrat. Entrar a un lloc per obrir-ne les portes. Aquesta és la nostra proposta. Convertir un espai tancat i abandonat en un espai viu i ple d'activitat. Per això conjuguem més el verb alliberar que ocupar. 

Abans de la nostra entrada les piscines del Casal eren un espai abandonat. Ara són un espai per a la ciutat. Els canvis costen d'acceptar però creiem que aquest canvi ha estat positiu per a la ciutat d'Igualada. Creiem que els ciutadans d'Igualada es mereixen poder utilitzar un espai com aquest. Per això ho hem fet. I si per canviar la realitat hem entrat en conflicte amb la llei serem consequents i acceptarem les conseqüències que tinguin les nostre accions. Joves sí, coherents també. Som conscients de la responsabilitat que tenim de canviar la realitat que ens envolta: volem fer de la nostra ciutat un lloc millor on viure. Juntes podem, juntes ho aconseguirem!   


"Si somiem sols, només són somnis;
si somiem plegats, els somnis es poden fer realitat."
(Cora Wells)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada