dissabte, 10 d’agost del 2013

Crònica. Dimarts 30 de juliol. I amb la propietat, heu parlat?

Des de l'entrada a les piscines del Casal molta gent ens ha preguntat per la relació amb l'Esglèsia, propietaria de l'espai. Tot seguit responem algunes preguntes:

Vau demanar permís
No. L'entrada al Casal, com bé va explicar l'Esglèsia igualadina en el seu comunicat, es va fer sense petició prèvia. Vam decidir entrar a l'edifici sense demanar permís perquè vam creure que la resposta per part de la propietat no seria la que esperàvem. 

Heu intentat dialogar?
Sí. Mitja hora després de fer pública l'ocupació, a les vuit del vespre del dissabte 20 de juliol, vam convidar a un destacat membre de l'Esglèsia igualadina a parlar amb els representants dels joves del Casal i amb els advocats dels ocupants. Ell s'hi va negar totalment. 

I ara què, continueu volent iniciar el diàleg?
Sí, rotundament sí. La voluntat per part dels joves ha estati és negociar amb la propietat i si és possible arribar a un acord quan abans millor. No entenem que hi hagi cap més alternativa. Volem dialogar i per això vam instar al departament de Joventut de l'Ajuntament d'Igualada a fer de mediador entre els joves i la propietat, possibilitat que va ser rebutjada per part de la regidoria. I en les properes setmanes la voluntat és fer arribar per escrit el projecte als tres responsable de parròquies igualadines i demanar una reunió per de començar a dialogar.

__________________________________________________

Ah! I per acabar us deixem amb les paraules del Papa Francesc durant el viatge al Brasil -"els joves han d'atrevir-se a anar a contracorrent. Atreveixint-se a ser feliços!"-. Això intentem. Per això vam entrar a un espai que feia anys que no tenia cap ús per poder-li donar vida: espais per a les entitats, espais pels joves... Vam entrar a un local deixat i en desús i en deu dies li hem donat vida i n'hem netejat una bona part. I, per si no queda clar, nosaltres si que ens atrevim a ser feliços: estem convençuts del que fem, per això seguim. I seguirem.


Notícies relacionades: 
Els ocupants de les piscines no van parlar prèviament amb l'Esglèsia (Anoiadiari, 23.07.13)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada