dissabte, 10 d’agost del 2013

Crònica. Dimarts 23 de juliol. Expliquem el projecte al Ple Municipal


3 portaveus del col·lectiu de joves que ha ocupat les piscines del Casal d'Igualada ha pres la paraula en el torn de preguntes per part del públic en el ple ordinari d'aquest dimarts per donar a conèixer el seu projecte i donar explicacions públicament.

Els tres portaveus han explicat que els joves que participen de l'ocupació de les piscines del Casal no ho han fet en representació de 'cap entitat sinó a títol individual' i donant resposta a unes inquietuds comunes: 'no teníem espai on desenvolupar el nostre projecte'. Han relatat que en una primera assemblea que va comptar amb la presència de 50 joves, es va decidir parlar amb el departament de joventut per presentar el projecte i demanar un espai per portar-lo a terme, 'i no és que ens l'haguessin negat sinó que els espais que ens van oferir no ens van semblar adequats per portar a terme el nostre projecte'. Així després de diverses assemblees, els joves afirmen que van 'veure la possibilitat d'ocupar algun dels molts espais buits que hi ha a Igualada'.

Els tres portaveus han assegurat que el col·lectiu es tracta d'un 'grup molt heterogeni, la majoria dels quals no havíem participat mai de cap ocupació i no sabíem el que podia comportar, però teníem moltes ganes de tirar endavant el projecte i vam començar a pensar en ocupar un local en desús i donar-li una utilitat'.  Segons ha explicat una dels tres portaveus, 'les piscines del Casal reunien les condicions pel que fa a espai i tenien les dimensions adequades, un gran nombre de sales, amb llum, i una ubicació en un espai cèntric'.

Els joves han explicat que els veïns els han 'donat suport' i que no els han fet 'cap crítica' i que la seva finalitat 'no és quedar-nos a viure-hi'. Han afegit que volen que la gent entengui aquesta ocupació ' no com un acte vandàlic', i afirmen que es 'creuen amb el dret d'ocupar aquesta propietat privada ja que és de l'Esgllésia, i l'Església té moltes propietats i no està fent res per ajudar a molts col·lectius'. Els joves han finalitzat la seva intervenció convidant als grups polítics a fer-los preguntes, i han afirmat que la finalitat del seu projecte és aconseguir una 'cohesió del barri i de tot el jovent de la ciutat'.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada