dissabte, 1 de febrer del 2014

Les parròquies d'Igualada afirmen que no ofereixen un projecte per 'sortir del pas' del problema de l'ocupació

http://www.anoiadiari.cat/noticia/les-parroquies-d-igualada-afirmen-que-no-ofereixen-un-projecte-per-sortir-del-pas-del-prob


Les parròquies d'Igualada han editat un full dominical dedicat exclusivament al tema del Casal Interparroquial i als joves de l'Espai dels somnis en el que remarquen l'existència d'un projecte de millora que s'havia de posar en marxa just abans de l'arribada dels joves.



Seu de l'Arxiprestat Anoia-Segarra a Igualada Seu de l'Arxiprestat Anoia-Segarra a Igualada
             
Les Parròquies d’Igualada afirmen estar ''decidides a tirar endavant la renovació del Casal per a que segueixi servint a tothom'' i afirmen que volen treballar per a que el Casal sigui ''de tots''

En aquest sentit reiteren el que ja va avançar Mossèn Massana aquest dimecres al vespre, afirmant que 'el Casal es va tancar l’1 de gener de 2009 perquè no reunia les condicions de seguretat necessàries'' i que ja ''des d’abans del seu tancament, les parròquies d’Igualada havien treballat per la seva renovació, de manera continuada, amb la idea de que com més aviat millor, les parròquies i entitats poguessin disposar d’aquest espai que complementa els espais parroquials, que són insuficients per algunes de les activitats''.

Expliquen que el primer projecte es va presentar públicament va ser el 2008, i '' tenia la dificultat que requeria la modificació d’un pla urbanístic que finalment no es va aprovar. Del procés públic se’n van treure algunes aportacions (reducció del cost, optimització d’espais...)''
Aleshores- continuen - ''es va haver treballar en l’elaboració del segon projecte (any 2011) que, a diferència de l’anterior, aprofitava les estructures de l’actual edifici. Malgrat tot, la incidència de la greu crisi econòmica i la redefinició del projecte va requerir continuar treballant fins al projecte que al juliol del 2013 ja s’havia presentat a dos organismes interns del Bisbat com a fase prèvia a la seva execució. Aquest projecte és la base del que volem tirar endavant''.

Per tot això, asseguren que  no estan ''oferint un projecte per ‘sortir del pas’ del problema actual: si no que durant aquests cinc anys s’ha estat treballant, afrontant les diferents dificultats econòmiques, tècniques i legals, que havien portat ja a un projecte madur, que respon a les necessitats reals i és viable tècnica i financerament''.

També reiteren que mai han ''abandonat el Casal ja que l’hem seguit atenent, responent als problemes causats per un espai en desús. Hi ha una amplíssima documentació de dona fe de tot això''.

En el full parroquial s'explica que 'en l’actualitat estem a la fase d’execució de la renovació viable del Casal, però oberta a ampliacions en el futur. En aquesta fase és quan ens hem trobat amb l’arribada d’un grup de joves d’Igualada, presents des de fa mesos a l’espai del Casal. En els diferents contactes que hem tingut, hem de destacar molt positivament les seves ganes per fer coses per als altres, amb un desig de millora social, i amb uns criteris de justícia, solidaritat i de denúncia de les injustícies tan propis de l’Església''. Manifesten també que s'alegren que ''el jovent d’Igualada tingui aquestes ganes de treballar per al seu propi futur i el del conjunt de la societat. És una llavor que esperem que animi la iniciativa dels joves a la ciutat''.

En el full també s'exposa que ''mentre durin les obres d'adequació les parròquies igualadines ofereixen als joves ''els espais parroquials de la ciutat perquè puguin continuar amb les seves activitats. Hem comprovat que els locals parroquials que se’ls ha ofert, poden encabir perfectament les activitats que estan duent a terme. Una vegada el Casal estigui rehabilitat, podran utilitzar-lo juntament amb totes les entitats i institucions que en vulgui fer ús''.

''mai no es va dir cap nom, ni denunciar cap persona concreta''
Les parròquies igualadines asseguren que volen arribar a un acord ''per a que es pugui tirar endavant la renovació del Casal d’Igualada''. Reconeixen que ''per tal d’evitar tenir responsabilitats davant un hipotètic accident es va denunciar la presència no autoritzada en aquests espais'', però recalquen que ''mai no es va dir cap nom, ni denunciar cap persona concreta''. Conclouen que ''ara cal centrar el debat en com podem tirar entre tots endavant el Casal. És un projecte compartit que volem fer compatible amb els projectes que els joves estan tirant endavant. No cal dir que l’eina ha de ser la força del diàleg i la del sentit comú, mai la confrontació''.

Al final del full parroquial s'explica que es vol ''un espai obert a tothom i que sigui el continuador d’una gran història de decennis de servei a les iniciatives i a les trobades de generacions d’igualadins. Tot això, sense tancar les portes a ningú, pensi com pensi'' i s'exposa els serveis que oferirà el Casal després de la reforma: ''Una sala d’actes gran on poder realitzar activitats culturals, conferències, exposicions i tota mena de reunions, un espai a l’aire lliure, obert a la ciutat, punt de trobada dels igualadins, espais per a la pràctica de l’esport per als joves, sales i espais polivalents per a la catequesis i reunions per a les activitats de les parròquies i d’aquelles entitats que en vulguin disposar''.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada